Sharp heeft dinsdag een 3-in-1 stoomoven geïntroduceerd. De Steamwave is een combinatie van een stoomoven, grill en magnetron. De AX-1100, zoals hij ook genoemd wordt, is verkrijgbaar in twee kleurvarianten, zilver en rood.

De Steamwave van Sharp produceert 100 procent pure stoom zonder hulp van magnetronenergie – op deze manier worden alle voordelen van het stomen behouden. Gebruikers beschikken bij het stomen over twee stoomstanden (hoog en laag), zodat zelfs zeer delicate etenswaren zonder verlies van de goede eigenschappen kunnen worden gestoomd.

Dankzij het verwijderbare waterreservoir is er geen externe watertoevoer nodig, waardoor de Steamwave flexibel in gebruik is. De Steamwave heeft een stoomgenerator van 860 watt, een magnetronvermogen van 900 watt en een infraroodgrill van 1050 watt.

De roestvrijstalen oven van 27 liter kan zowel afzonderlijke maaltijden als complete menu’s op twee niveaus bereiden. Naast de 15 voorgeprogrammeerde stoominstellingen en 3 instellingen voor ontdooien met stoom beschikt de oven over aanvullende automatische programma’s voor het ontdooien en grillen van verschillende etenswaren. De Steamwave van Sharp is in de winkel verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 400 euro.