Panasonic heeft donderdag de nieuwe systeemcamera met verwisselbare lens geïntroduceerd, de DMC-GF2 van het LUMIX G Micro systeem, gebaseerd op de Micro Four Thirds standaard. De DMC-GF2 is aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger en is dus uitermate compact.

Als ‘s werelds kleinste en lichtste systeemcamera is de DMC-GF2 circa 19% kleiner en ongeveer 7% lichter dan de DMC-GF1. De DMC-GF2 is uitgerust met een geïntegreerde flitser die functioneert volgens een nieuw pop-up mechanisme waarmee het vignetteringseffect, dat optreedt als gevolg van een te korte afstand tussen de flitserunit en de verwisselbare lens, wordt voorkomen.

Dankzij de 12,1-megapixel high speed Live MOS sensor en de hoogwaardige Venus Engine FHD levert de DMC-GF2 een zeer hoge beeldkwaliteit, niet alleen in foto’s maar ook in video. De video is overigens geüpgrade qua resolutie en biedt nu Full HD 1920 bij 1080 bij 50i (PAL) in AVCHD.

De bediening is voor elke gebruiker heel eenvoudig te begrijpen dankzij de toepassing van touchscreenbediening middels het nieuwe icoon-systeem dat voor de DMC-GF2 is ontworpen. De gebruiker kan direct scherpstellen op het onderwerp door dit gewoon even aan te raken op het grote display van 460.000 pixels, en men kan zo zelfs de foto maken.

Het Touch Q-menu kan ook naar eigen voorkeuren worden aangepast door veelgebruikte instellingen vast te leggen. Samen met de eenvoudige knoppen-bediening waaronder speciale voor video-opnames en de iA (Intelligent Auto) modus die oplicht tijdens de activering, zorgt dit voor een zeer eenvoudige, intuïtieve en handige bediening van de camera.

De kleine DMC-GF2 van Panasonic is vanaf januari 2011 verkrijgbaar in zwart, zilver, wit en rood. De prijs is nog niet bekend.