Kaspersky Lab heeft vrijdag in de Benelux Kaspersky PURE gelanceerd, een pakket dat consumenten totale digitale bescherming biedt.

Kaspersky PURE wordt hiermee Kaspersky Lab’s belangrijkste oplossing binnen de productreeks voor consumenten en beschermt computers tegen verschillende soorten digitale vervuiling en cyberbedreigingen, waaronder spam, virussen en identiteitsdiefstal.

Het pakket beschikt ook over een module voor ouderlijk toezicht, waarmee ouders kunnen voorkomen dat kinderen ongepaste content via het internet en sociale media ontvangen of openen. Ouders kunnen de tijd beperken die kinderen achter de computer doorbrengen, toegang tot bepaalde sites blokkeren en het gebruik van email en sociale media zoals Facebook, MySpace en Twitter monitoren. Ook voorkomt Kaspersky PURE dat dierbare familiebestanden zoals foto’s en muziek verloren gaan en beschermt het pakket de gebruikers als zij online winkelen of bankieren.

Kaspersky PURE is verkrijgbaar voor een, drie of vijf pc’s en voor een looptijd van een of twee jaar. Zijn adviesprijs is vanaf 60 euro en zijn beschikbaarheid in de Benelux is vanaf 8 november 2010.