Transcend heeft woensdag een gloednieuwe Flash Card-productlijn gelanceerd, CFast-kaarten. De revolutionaire nieuwe CFast-kaarten integreren de snelle, meer robuuste SATA-interface met de bestaande CF-kaart kenmerken, waardoor verbeterde prestaties en meer gemak voor een verscheidenheid aan industriële applicaties wordt geboden.

Net als bij de SD-kaart en zijn verbeterde versies SDHC en SDXC, is CFast de laatste specificatie voor CF-kaarten, ontwikkeld door de CompactFlash Association (CFA) als een verwisselbare high-speed-opslagoplossing voor industrieel gebruik.

Vergeleken met de huidige CF-kaarten, die op de langzamere ATA/IDE0-interface zijn gebaseerd, gebruiken Transcend's CFast-kaarten de meer moderne SATA interface, waarmee ongelooflijke overdrachtsnelheden tot 108MB/s worden geleverd.

Met de geïnstalleerde CFast-kaart kunnen gebruikers van industriële pc's of SATA 3Gb/s compatibele apparaten, sneller toegang tot informatie krijgen of deze opslaan, vanwege de verbeterde communicatie tussen de kaart en de host-apparaat.

Met afmetingen van 42,8 bij 36,4 bij 3,3 millimeter hebben Transcend's CFast-kaarten dezelfde fysieke afmetingen als traditionele CF-kaarten. Met een combinatie van verbeterde snelheid en draagbaarheid, zijn de CFast-kaarten ontworpen om als solid state drives te presteren, waardoor ze uiterst geschikt zijn als bootable schijf.

Dankzij de ingebouwde StaticDataRefresh en EarlyRetirement technologieën, kunnen de CFast-kaarten gegevensfouten corrigeren, de betrouwbaarheid van gegevens garanderen en de levensduur van hun flash-geheugen cellen uitbreiden. Transcend's Cfast-kaarten zijn nu verkrijgbaar in de opslagcapaciteiten 2GB, 4GB, 8GB en 16GB.