Harman Kardon heeft woensdag een nieuwe lijn home cinemasystemen gelanceerd, BDS genaamd. De geïntegreerde home-entertainment systemen met A/V receiver en Blu-ray Disc-afspeelfunctionaliteit, bieden een unieke filmervaring.

Met de nieuwe marketing campagne 'Platte tv’s hoeven niet plat te klinken' wil Harman de consument bewust maken van het feit dat de tv’s steeds platter worden en dus het geluid steeds minder van kwaliteit.

De nieuwe BDS collectie van Harman Kardon brengt een intense geluids- en beeldervaring net alsof u zich in de bioscoop of concertgebouw bevindt, zonder zich te hoeven verplaatsen. Voorzien van een A/V receiver met Blu-ray en speakers van hoogwaardige kwaliteit, is de BDS homecinema een 'alles-in-één systeem' dat een realistische beeldweergave biedt met een uitzonderlijke akoestiek.

Om er voor te zorgen dat deze visuele en geluidservaring optimaal is, hebben alle modellen eveneens een subwoofer van 200W, virtual surround, HDMI in/output en, optioneel, het Bridge III dock systeem om iPod en iPhone te verbinden. De BSD series worden geleverd met een 'learnable remote' wat inhoudt dat u al uw andere afstandbediening kan vervangen door deze van de BDS.

BDS 300: 5.1 geluid met slechts twee luidsprekers

De BDS 300 levert via slechts twee luidsprekers indrukwekkende audiokwaliteit die gelijk staat aan dat van een 5.1-kanaals surround-soundsysteem. Voorzien van een multimedia Blu-ray A/V receiver en twee HKTS 200 satellieten, is het geluid helder en de akoestiek puur. Bovendien beschikt de BDS 300 over twee usb-poorten waardoor u uw favoriete muziek, video’s of films kan overdragen. Hij is beschikbaar vanaf november voor een adviesverkoopprijs van 900 euro.

BDS 600: soundbar voor bijzonder geluid

De BDS 600 is waarschijnlijk één van de meest compacte home cinema systemen met een sterke geluidsweergave, dankzij de soundbar die drie speakers in één bevat. Harman Kardon biedt de mogelijkheid voor een 5.1 luidspreker systeem dankzij twee versterkkanalen aan de achterkant van de ontvanger/versterker. Hij is beschikbaar vanaf november voor een adviesverkoopprijs van 1.250 euro.

BDS 800: Hollywood in de huiskamer

BDS 800 van Harman Kardon zorgt ervoor dat gebruikers midden in de actie zitten, dankzij de combinatie van de blu-ray ontvanger/versterker en vijf sterke speakers. De BDS 800 is voorzien van het HKTS 60, die overigens een EISA award heeft gewonnen voor het 'Beste surround-luidspreker systeem'. Hij is beschikbaar vanaf november voor een adviesverkoopprijs van 1.499 euro.