Philips heeft onlangs de Econova led-tv geïntroduceerd. Deze televisie heeft de European Green EV 2010-2011 onderscheiding ontvangen van de European Imaging & Sound Assiotion. Deze onderscheiding wordt toegekend aan producten die rekening met het milieu houden, zonder dat ze concessies doen ten opzichte van hun performance.

De bewuste led-televisie van Philips is 42 inch groot, desalniettemin verbruikt hij niet meer dan 40 Watt in eco-mode. Verder heeft deze led-televisie milieuvriendelijke oplossingen. Zo heeft hij een afstandsbediening met zonnepaneel zodat hij zijn stroom verkrijgt via zonne-energie. Het paneel van de televisie is gemaakt van gerecycled aluminium en de gebruiksaanwijzing is alleen op internet te vinden.

Met het gebruik van de nieuwste led-technologieën wordt tevens het energieverbruik vermindert tot aan zestig procent, terwijl de televisie niet hoeft in te leveren op kwaliteit. De Zero Power Switch zorgt ervoor dat de led-tv helemaal geen energie meer verbruikt op het moment dat hij uitgezet is.

Wat de Econova led-tv van Philips moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk wanneer deze led-televisie verkrijgbaar zal zijn.