AMSTERDAM – LG Electronics zou in een ver stadium zijn wat betreft het ontwikkelen van een tablet uitgerust met Windows 7.

Dat berichten verschillende Amerikaanse media.

Het apparaat zou inmiddels door de keuring van telecomwaakhond Federal Communications Commission (FCC) gekomen zijn.

Ontevreden over Android

In oktober werd bekend dat LG ontevreden was over Android als besturingssysteem voor op tabletcomputers. Het bedrijf liet weten de lancering van de eerder aangekondigde tablet uit te stellen.

De tablet, die nog geen officiële naam heeft, zou volgens toenmalige geruchten in januari 2011 gelanceerd worden. Uit eerdere berichtgeving vanuit LG kon worden opgemaakt dat het bedrijf van plan was te wachten op een nieuwe versie van Android. Gingerbread, zoals de nieuwe editie moet gaan heten, wordt in 2011 verwacht.

Volgens nieuwe geruchten komt er dus een tablet met Windows in plaats van Android. Ook Windows 7 zou volgens sommige bedrijven en analisten echter niet geschikt zijn voor tablets.

Vertraging funest

Analisten waarschuwen dat LG door de vertraging mogelijk de explosieve groei in populariteit van tablets misloopt. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de verkoopcijfers. De Samsung Galaxy Tab is in oktober en november in Europa gelanceerd. Halverwege 2011 verwachten analisten een nieuwe versie van de populaire iPad.

Eerder werd bekend dat LG op het gebied van smartphones het afgelopen jaar veel heeft moeten inleveren. Er werd mede om die reden in 2009 een recordverlies geleden. Als antwoord lanceerde het bedrijf onlangs de lijn Optimus One waarbinnen zowel telefoons als tablets ontwikkeld moeten worden.

De tablet waarover het bedrijf eerder sprak zou dunner en lichter moeten zijn dan de apparaten van de concurrentie, bovendien zou het scherm in ieder geval groter worden dan 7-inch, het formaat dat Samsung gebruikt in de Galaxy Tab.