Jabra is toegetreden tot de zakelijke speakerphonemarkt met de introductie van de nieuwe Jabra SPEAK 410. Deze nieuwe zakelijke oplossing combineert draagbaarheid met flexibiliteit en superieur geluid.

Daarnaast bevat de Jabra SPEAK 410 een 360-graden microfoon waarmee een grote groep mensen vanuit verschillende hoeken duidelijk verstaanbaar is. Met een diameter van nog geen 13 centimeter en de bijgeleverde beschermhoes is de Jabra SPEAK 410 overal eenvoudig mee naartoe te nemen.

De geïntegreerde kabel zorgt er daarnaast voor dat het systeem eenvoudig op te starten en te verbinden is. Door het compacte formaat van de Jabra SPEAK 410 worden de reiskosten ook nog eens verlaagd.

Deze speakerphone heeft een Ingebouwde echo cancelation zonder dat het geluid vervormt, zelfs als de luidspreker op maximaal volume staat. En verder heeft hij een Ingebouwde ringer om gebruikers te waarschuwen dat er een inkomend gesprek is.

De Jabra SPEAK 410 is beschikbaar in twee varianten. De Jabra SPEAK 410 MS is geoptimaliseerd voor Microsoft Lync 2010 en heeft geen extra software of drivers nodig. Het is daarnaast de eerste speakerphone die Lync 2010-gecertificeerd is door Microsoft.

De Jabra SPEAK 410 is compatibel met alle vooraanstaande Unified Communications (UC) oplossingen. Door de meest recente driver via Jabra PC Suite te downloaden kan men eenvoudig het systeem bedienen.

De Jabra SPEAK 410 MS is vanaf eind november 2010 wereldwijd verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 109 euro. De UC versie komt begin 2011 op de markt.