Fujitsu heeft dinsdag tijdens de DMS Expo Fair in Stuttgart de Fujitsu fi-6110 documentscanner geïntroduceerd. Hij is de nieuwste toevoeging aan Fujitsu’s zakelijke scannerfamilie.

De bijzonder compacte vormgeving maakt de Fujitsu fi-6110 één van de kleinste en snelste workgroup documentscanners die nu leverbaar is. De scanner biedt kleine bedrijven een krachtige, eenvoudig te bedienen oplossing voor het scannen van verschillende soorten documenten, voor gebruik in diverse bedrijfsapplicaties. De Fujitsu fi-6110 is de opvolger van de succesvolle fi-5110C.

Scannen op hoge snelheid

De Fujitsu fi-6110 is een duplex scanner met twee camera’s. Dit maakt gelijktijdig scannen van zowel de voor- als achterpagina van een document mogelijk. De scanner heeft een laadcapaciteit van 50 pagina’s en verwerkt, zowel in grijswaarden als kleur, zonder problemen tot 1.000 documenten per dag op maximaal 300 dpi. Indien nodig zijn ook hogere resoluties beschikbaar.

De fi-6110 verwerkt documentbundels op snelheden van 20 pagina’s per minuut of 40 scans in de duplex-modus. De papierloop van de scanner is nauwkeurig recht, en dankzij zijn ultrasonic multi-feed detection kan de gebruiker op efficiënte wijze stapels papierwerk omzetten in bruikbare elektronische gegevens, zonder zich zorgen te hoeven maken over ontbrekende informatie.

Intelligent gebruiksgemak

De Fujitsu fi-6110 is uitgerust met TWAIN- en ISIS-drivers, die voor perfecte integratie zorgen met vrijwel elke professionele ECM-oplossing. Dit voegt geautomatiseerde beeldverbeteringsprocedures toe aan een instapniveau apparaat, waaronder blanco pagina’s verwijderen, papiergrootte detectie, het omdraaien van documentscans en zelfs scans op A3-papierformaat.

Verder wordt high value software meegeleverd met de scanner, zoals Adobe Acrobat 9.0 Standard en ScandAll Pro. De scanner is voorzien van een Fujitsu scanner Software Operator Panel voor directe toegang tot de hardware instellingen en bevat tevens een Error Recovering Guide. Deze leidt de gebruiker direct naar de geïnstalleerde digitale handleiding, die door multimedia ondersteunde adviezen levert.

Extra opties van de scanner zoals de pick roller of het seperation pad, zijn eenvoudig toegankelijk en verwisselbaar. Verschillende scanprofielen stellen gebruikers in staat om een reeks geavanceerde scanopties te activeren. Dit kan zonder omslachtig individuele instellingen te hoeven aanpassen tijdens reguliere scantaken – inclusief een keur aan functionaliteit zoals het scannen van gemengde sets en het omzetten daarvan in te doorzoeken tekstbestanden, of het gebruik van bandbreedtebesparende kleuropties.

Verbeterde scankwaliteit

De Fujitsu fi-6110 werkt met CCD-technologie. Dit genereert beduidend betere scans door gebruik te maken van kwaliteitslenzen en biedt een hogere scherptediepte. Het resultaat is dat de gebruiker gemakkelijk kan vertrouwen op het vermogen van de Fujitsu fi-6110 om hoogwaardige scans te creëren van een groot aantal verschillende soorten documenten.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujitsu fi-6110 is per direct leverbaar. Deze scanner heeft een winkeladviesprijs van 700 euro exclusief btw.