AMSTERDAM - Nog voor de kerst verschijnt in Groot-Brittanië de tweede telefoon van Google. Het internetbedrijf zou volgens de Londense zakenkrant City A.M. een deal hebben gesloten met de Britse winkelketen Carphone Warehouse.

De opvolger van de Nexus One zou Nexus Two gaan heten en exclusief verkrijgbaar zijn in de winkels van Carphone. Beide bedrijven wilden tegenover de krant niet reageren op de berichtgeving.

Een van de bronnen zegt in de krant dat het er op lijkt dat Google zijn strategie verandert. "Eerst werkten ze alleen met een provider, nu alleen met een winkelketen."

Verkoop

Volgens de bron zou dat een positief effect op de verkoop kunnen hebben, omdat de Nexus One alleen online werd verkocht terwijl consumenten graag naar een winkel gaan voor de aankoop van hun mobiele telefoon.

Welk bedrijf de nieuwe Google-telefoon gaat fabriceren is nog niet bekend. Eerder dit jaar werd ontkend dat Samsung de producent van het nieuwe Android-toestel zou zijn. De Nexus One werd gemaakt door HTC.

'Geen opvolger'

De momenteel op Android 2.2.1 werkende Nexus One, die vorig jaar december werd geïntroduceerd en in januari op de markt kwam, zou volgens een eerdere verklaring van Google juist voorlopig geen opvolger krijgen.

Het enige doel van de zoekgigant was het opzetten van een nieuw telefoonplatform en nadat deze missie volgens het bedrijf geslaagd was, zei CEO Eric Schimdt tegen het bestuur ‘Ok, het heeft gewerkt. Gefeliciteerd, we stoppen'.