Voor een optimaal gebruik van de telefoon- en navigatiefunctionaliteit van smartphones heeft Parrot de eerste multifunctionele handsfree bluetoothkit ontwikkeld. De Parrot MINIKIT Smart is geschikt voor alle modellen en alle besturingssystemen.

Parrot MINIKIT Smart is een bluetooth handsfree kit met een docking bay, ontworpen voor alle smartphones, ongeacht hun afmeting (van 56 tot 70 millimeter breed). De twee randapparaten zijn onderling verbonden via bluetooth en met de MINIKIT Smart kan er tegelijkertijd een handsfree gesprek gevoerd worden en de navigatietoepassingen gebruikt worden die beschikbaar zijn via de smartphone.

Oproepen en gps-navigatie lopen via de in de MINIKIT Smart geïntegreerde 2 Watt speaker. Afhankelijk van de mogelijkheden van de smartphone kan de MINIKIT Smartde gps-functies tijdelijk onderbreken en deze weer opstarten na beëindiging van het gesprek.

MINIKIT Smart is compatibel met alle (al dan niet gratis) beschikbare besturingssystemen, zoals Android, iOS, Windows Mobile, Blackberry, Symbian en Bada. En voor permanente bereikbaarheid zonder de weg kwijt te raken, zelfs op lange afstanden, kan de MINIKIT Smart de smartphone opladen via een van de bijgeleverde usb-kabels (Micro usb, Mini usb, Apple).

De Parrot MINIKIT Smart is uitgerust met een roterende zuignap die kan worden bevestigd aan de voorruit of aan het dashboard van de auto. De docking bay is voorzien van een magneet voor razendsnelle en eenvoudige bevestiging.

Nadat de MINIKIT Smart is bevestigd kan deze liggend of staand worden ingesteld, zodat het scherm van de smartphone voor de bestuurder duidelijk zichtbaar is. Voor gesprekken met een hoge geluidskwaliteit is de MINIKIT Smart uitgerust met een beweegbare microfoon die al naar gelang het interieur van het voertuig gepositioneerd kan worden. De Parrot MINIKIT Smart heeft een onafhankelijke standby-periode van een week en 10 uur gesprekstijd en hij kan worden opgeladen via de sigarettenaansteker van de auto.

Na verbinding met een smartphone via bluetooth wordt de MINIKIT Smart gesynchroniseerd en het telefoonboek automatisch bijgewerkt. De MINIKIT Smart heeft een opslagcapaciteit tot wel 10 verschillende telefoonboeken (2.000 contactpersonen per smartphone) en kan zo worden gebruikt door meerdere bestuurders.

Dankzij spraaksynthese van de namen en een spraakherkenningssysteem, waarbij geen instructie of installatievooraf nodig zijn, is het telefoonboek beschikbaar zonder dat dit op de smartphone hoeft te worden ingesteld.

Om een contactpersoon uit het telefoonboek te bellen hoeft u alleen maar zijn of haar naam te noemen en de MINIKIT Smart kiest zelf het nummer. Heeft een contactpersoon meerdere nummers, dan geeft de MINIKIT Smart een aantal mogelijkheden waaruit de gebruiker met zijn stem kan kiezen.

De Parrot MINIKIT Smart is verkrijgbaar vanaf november 2010. De adviesprijs van deze handsfree bluetoothkit is 100 euro.