Spiegel met internettoegang ontwikkeld

AMSTERDAM - Het Hong Kongse Cybertecture brengt binnenkort een interactieve spiegel op de markt, die verbonden is met het internet.

De spiegel, die gedemonstreerd wordt via een video, past in de trend van ‘connected devices’. Een gebruiker kan namelijk via de WiFi-aansluiting in de spiegel een e-mail lezen, weersvoorspellingen bekijken, zijn of haar gezondheid op peil houden en zelfs televisie kijken.

De spiegel is niet alleen geschikt voor in de badkamer. Zo is het systeem ook bedoeld voor in publieke toiletten en ziekenhuizen.

Afstandsbediening

Opvallend aan dit product is de bediening met een afstandsbediening. Een aanraakversie van de spiegel is optioneel, omdat het risico van een vuile spiegel bij aanraakschermen al snel op de loer ligt.

Extra applicaties zijn te downloaden via de draadloze verbinding of een smartphone, maar de Cybertecture Mirror blijft een gesloten systeem. De spiegel wordt in het voorjaar van 2011 op de markt gebracht.

Spiegels worden steeds vaker voorzien van intelligente technologie: recentelijk kwam het MIT met een spiegel die het hartritme van een persoon kan bepalen aan de hand van diens gezicht.
 

Lees meer over:
Tip de redactie