Telfort vindt Galaxy Tab te duur

AMSTERDAM – Telfort gaat de Samsung Galaxy Tab in Nederland voorlopig nog niet verkopen. Reden hiervoor is de relatief hoge prijs van de tablet, die wordt gezien als de eerste echte concurrent van de iPad.

Dat heeft een woordvoerder van de provider, een dochter van KPN, bekendgemaakt tegenover NU.nl.

Vorige week bevestigde Samsung dat de 16GB-variant 749 euro zal gaan kosten, voor de 32GB-variant moet 849 euro betaald worden. De goedkoopste iPad, die van 16GB met alleen wifi, kost 499 euro. De duurste uitvoering, 64GB met wifi en 3G, kost 799 euro.

“De hoge prijs is inderdaad een van de redenen om de Galaxy Tab nog niet op te nemen in ons assortiment”, aldus Telfort. “We kijken met interesse hoe dit toestel in de markt wordt ontvangen.”

Overige providers

Telfort is de enige provider die iets wilde zeggen over de verkoop van de Galaxy Tab. Moederbedrijf KPN laat weten dagelijks in gesprek te zijn met diversie fabrikanten voor de levering van allerhande toestellen. “Op dit moment kunnen we echter niet zeggen of en wanneer we met de Galaxy Tab zullen komen”, aldus een woordvoerster. “We gaan dan ook niet in op de prijs.”

Vodafone laat weten ook niets te kunnen melden. Bij T-Mobile is er tevens niets bekend over de Galaxy Tab. De provider onthoudt zich van verder commentaar.

Meer en anders

Samsung erkende eerder dat de Galaxy Tab duurder is dan de iPad, maar volgens een woordvoerder komt dat omdat de tablet meer en andere dingen biedt dan de concurrent van Apple.

De producent kan daarmee wijzen op de twee camera’s waarmee de Galaxy Tab is uitgerust. Daarnaast beschikt de tablet van Samsung over functies waardoor er ook gebeld kan worden met het apparaat. Wel is de gadget een stuk kleiner dan de iPad, wat logischerwijs ook resulteert in een kleiner scherm.

Naar verwachting wordt de tablet in november in Nederland gelanceerd.

Lees meer over:
Tip de redactie