Sony onthult televisies met Google TV

AMSTERDAM – Sony heeft dinsdag (Amerikaanse tijd) de eerste televisies die uitgerust zijn met Google TV gepresenteerd.

Het bedrijf is het eerste dat televisietoestellen met de nieuwe software van Google op de markt zal brengen. De tv’s worden vanaf aanstaande zaterdag verkocht in de Verenigde Staten.

Er zijn dinsdag vier toestellen en een blu-rayspeler aangekondigd. De nieuwe tv’s zijn verkrijgbaar in 24, 32, 40 en 46 inch. Het kleinste model kost 600 dollar, de grootste versie 1400 dollar.

Internetten

Via de televisies kunnen gebruikers internetten via de ingebouwde browser Chrome. Bovendien kan via de zoekmachine van Google gezocht worden naar televisieprogramma’s. Daarnaast is het mogelijk om tegelijkertijd tv te kijken en gebruik te maken van de browser.

De nieuwe tv’s van Sony beschikken echter nog niet over alle functies die Google eerder aankondigde binnen Google TV. Zo is er geen toegang tot Android Market, maar bij toekomstige updates worden de functionaliteiten van de software volgens Sony uitgebreid. Dit zal nog deze herfst moeten gebeuren.

Ook onder andere Logitech, Lava en Samsung zijn bezig met het ontwikkelen van televisies met Google TV. Google zal ook een losse settopbox op de markt brengen die consumenten kunnen aansluiten op hun huidige toestel.

Lees meer over:
Tip de redactie