Intel vreest iPad niet

AMSTERDAM – Intel is niet bang dat de iPad en andere tablets op lange termijn veel omzet zullen afsnoepen van Intel als het gaat om de verkoop van netbooks en laptops.

Dat laat Roger Benson, algemeen directeur bij Intel Noord-Europa weten.

“Tabletcomputers waren er al jaren, maar Apple heeft met de iPad een belangrijke invloed op de industrie door stimulering van de vraag.”

“Op de korte termijn zal dit misschien kannibaliseren op onze inkomsten uit andere apparatuur zoals netbooks, maar op de langere termijn verwachten we dat tablets aanvullend zullen zijn op andere apparaten, omdat ze een andere functie hebben.”

De afgelopen maanden maken steeds meer onderzoeksbureau's wereldwijd bekend dat de verkoop van laptops en netbooks sinds de komst van de iPad is gedaald.

'Slimme' apparaten

Intel verwacht naast de opkomst van de tablet op lange termijn steeds meer ‘slimme’ apparaten en machines op de markt. “Er zullen veelal apparaten met internetverbinding zoals slimme televisies en slimme auto’s worden gelanceerd. Dit is belangrijk voor de verkoop van onze processoren.”

Intel boekte in het derde kwartaal een recordomzet en –winst. De topman laat weten dat het bedrijf vooral profiteert van de mobiliteitstrend. “Vooral netbooks en laptops zijn populair”, aldus Benson. Ondanks de komst van tabletcomputers dus.

Lees meer over:
Tip de redactie