KPN en Vodafone gaan iPhone 4 verkopen

AMSTERDAM – KPN en Vodafone gaan binnenkort de iPhone 4 verkopen. Daarmee komt een einde aan de exclusieve deal tussen Apple en T-Mobile voor de verkoop van iPhones in Nederland.

KPN zal de iPhone 4 gaan aanbieden via de merken KPN, Hi en Telfort. Overige details zoals prijzen en leverdata zijn nog niet bekend.

Ook Vodafone heeft inmiddels bevestigd de iPhone 4 'de komende maanden' te gaan lanceren. Details zijn door de provider niet bekendgemaakt.

Voorheen verkochten KPN en Vodafone de nieuwste iPhone alleen via een omweg. KPN deed dit vooral aan zakelijke klanten. Nu zal de smartphone opgenomen worden in het reguliere assortiment.

Reactie T-Mobile

T-Mobile laat tegenover NU.nl weten niet verbaasd te zijn over de stap van Apple. "Er is genoeg ruimte op de markt", aldus een woordvoerster. Op de vraag of T-Mobile minder verkoop en omzet verwacht wilde de zegsvrouw niet ingaan.

Blijkbaar was de provider niet op de hoogte van gesprekken tussen KPN, Vodafone en Apple: "Dat is iets tussen Apple en die providers."

Volg berichten op Twitter over dit nieuws op NUlive

Lees meer over:
Tip de redactie