Vrouwen zijn klaar met roze- en glittergadgets

Vrouwen zijn helemaal uitgekeken op roze hebbedingetjes en glittergadgets. Dat blijkt uit een groot onderzoek naar vrouwengadgets van consumentenwebsite BesteProduct.nl. Resultaat: driekwart van de vrouwen zit niet te wachten op een speciale ladyphone of roze camera, terwijl er wel degelijk interesse is in normale gadgets.

In een uitgebreide enquête gaven ruim driehonderd vrouwen hun mening over gadgets. Ruim de helft van de ondervraagden gaf aan met enige regelmaat een gadget te kopen, maar dat een speciaal op vrouwen gericht product absoluut niet de voorkeur geniet.

Daarnaast analyseerde BesteProduct.nl het surfgedrag op de website, die maandelijks door 500.000 mensen wordt geraadpleegd. Vrouwen zoeken op BesteProduct.nl steeds minder doelgericht naar vrouwengadgets, ze verliezen populariteit.

BesteProduct.nl sprak ook met vrouwelijke gadgetexperts, fabrikanten en retailers. Fabrikanten worden zich langzaamaan bewust van de ontwikkeling van barbieroze naar stijlvol en unisex. Zij beginnen de stijl van hun vrouwenproducten aan te passen. De kleur wit is bij de meeste vrouwen populair.

Toch komen er nog steeds popperige vrouwengadgets op de markt, zoals de onlangs verschenen girlyphone Alcatel OT-808. Slechts een handjevol vrouwen houdt van die typische ladygadgets. 5 procent van de respondenten op de BesteProduct-enquête liet weten dat ze graag roze en bling bling zien, 8 procent wil wel een spiegeltje op het apparaat om haar make-up te checken.

Tip de redactie