AMSTERDAM - Sonim heeft woensdag een nieuwe robuuste mobiele telefoon aangekondigd. De XP1300 CORE is niet voor iedereen bedoeld, maar Sonim richt zich met dit mobieltje op hen die werken in zeer moeilijke omstandigheden en behoefte hebben aan een betrouwbaar apparaat voor de communicatie.

De XP1300 CORE is de eerste mobiele telefoon ter wereld met een IP-68 dat inhoud dat hij bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Zo is bijvoorbeeld dit mobiele toestel waterdicht tot een diepte van twee meter.

Deze mobiele telefoon heeft een high-resolution beeldscherm van 2 inch dat krasbestendig is. Daarnaast heeft hij een microfoon die omgevingsruis weet te onderdrukken.

Tevens is dit mobielte voorzien van een US MIL-810G-certificaat, wat inhoudt dat hij zout-, mist, vocht, schok en temperatuurbestendig is.

Ook is dit toestel voorzien van video- en mp3-playback, voor het geval dat zijn eigenaar vast komt te zitten in een mijn en op zijn redders moet wachten. De XP1300 CORE van Sonim gaat bijna 300 euro kosten. Volgende maand moet deze robuuste mobiele telefoon verkrijgbaar zijn.