De meeste mediaspelers verkrijgen hun stroom via oplaadbare batterijen, zo niet de Eclipse. De Eclipse verkrijgt zijn stroom via de zon.

De Eclipse heeft fotovoltaïsche cellen op zijn achterkant. Gebruikers zullen geen omkijken hebben naar het opladen van deze portable mediaspeler, dankzij de zuignap op zijn achterkant. Door de mediaspeler simpelweg op een venster te plakken zullen de zonnepanelen vanzelf zonlicht opnemen.

De Eclipse is voorzien van bluetooth, zodat muziek rechtstreeks gestreamd kan worden vanaf een mp3-speler en hij heeft een ingebouwde speakers. Het leukste aspect aan deze mediaspeler is het compartiment waar een mp3-speler of iPhone ingestoken kan worden. Het compartiment doet sterk denken aan de ouderwetse cassetterecorder.

Het ontwerp van de Eclipse is afkomstig van designers Hoang M. Nguyen en Anh Nguyen. De Eclipse is nog een concept. Er is daardoor nog niets bekend over de verkrijgbaarheid van deze portable mediaspeler op zonne-energie. En ook zijn prijs is daarmee onbekend.