Sony combineert in de nieuwe SMP-N100 netwerkmediaspeler verschillende functies om online content door het hele huis beschikbaar te maken. De compacte netwerkmediaspeler beschikt over BRAVIA Internet Video voor direct online toegang tot zeer veel entertainmentdiensten waaronder YouTube, gemiste televisie-uitzendingen en films.

BRAVIA Internet Video was eerder al beschikbaar op Sony BRAVIA televisies. De speler heeft een wifi-aansluiting voor een thuisnetwerk en werkt met DLNA zodat diverse soorten audio- en videocontent zijn te streamen.

Naast BRAVIA Internet Video werkt de SMP-N100 met een groot aantal bestandsformaten en is het toestel uitgerust met Sony’s IP Content Noise Reduction om de kwaliteit van de gecomprimeerde videobeelden te verbeteren. Dit is vooral nuttig bij het streamen van ‘user generated’ content zoals YouTube-beelden.

Al deze functies zijn eenvoudig toegankelijk via de XrossMediaBar-schermmenu’s of via de gratis apps voor iPhone/iPod Touch en Android-toestellen.

Dankzij het in de SMP-N100 ingebouwde BRAVIA Internet Video heeft de consument toegang tot een enorm entertainmentaanbod. Gemiste televisie-uitzendingen van NOS, SBS6, NET5 of Veronica zijn terug te zien en diverse onlinevideo’s zijn te bekijken via YouTube, Eurosport of dailymotion. Voor de voetballiefhebbers is de complete FIFA wereldbekergeschiedenis beschikbaar.

Dankzij de full 1080P video-uitgang via HDMI en de werking met de nieuwste HD audio codecs, inclusief dts 2.0+Digital Out en DOLBY DIGITAL PLUS, zorgt dit compacte en elegante apparaat voor een complete thuisbioscoopervaring, waar dan ook in de woning.

Het geïntegreerde draadloze LAN (wifi) zorgt voor verbinding met het internet of om content van computers of opslagapparatuur te streamen naar een thuisnetwerk, ongeacht waar de router in huis staat.

Bekijk favoriete films of gemiste televisie-uitzendingen in de keuken, de slaap- of studeerkamer of installeer meer SMP-N100-toestellen zodat het hele gezin waar dan ook in huis onmiddellijk toegang heeft tot hun favoriete content of entertainmentdienst zonder het gebruik van kabels.

De SMP-N100 is DLNA-compatibel, met andere woorden: hij kan via ‘plug and play’ meteen worden aangesloten op alle DLNA apparatuur op het thuisnetwerk. En hij is ook compatibel met meerdere codecs, dat betekent dat hij niet enkel de meeste filmformaten afspeelt, maar ook FAT32- en NTFS-bestandssystemen ondersteunt, audiotracks afspeelt en zelfs foto’s weergeeft. Op die manier is alle entertainmentcontent binnen handbereik. Ook is entertainmentcontent, inclusief DivXHD-, MKV- en AVCHD-bestanden, direct af te spelen via een usb-aansluiting aan de voorzijde van het apparaat.

Naast de HDMI-uitgang voor HD-content is de SMP-N100 ook aan te sluiten op een groot aantal thuisbioscoopapparaten. Er zijn uitgangen voorzien voor composite- en componentvideo, alsook optische en elektrische digitale audio-uitgangen. En voor gebruikers die een kabelnetwerk prefereren, is er naast de ingebouwde wifi ook een ethernetpoort.

De SMP-N100 van Sony is verkrijgbaar vanaf oktober 2010. De consumentenadviesprijs van deze netwerkmediaspeler bedraagt 130 euro.