Wie al vaker een lange vlucht heeft gemaakt, weet dat een rustige, ongestoorde en vooral stille reis volkomen onmogelijk is. Er is altijd wel wat en overal komen geluiden vandaan. Denon meent echter hier de oplossing voor gevonden te hebben met hun AH-NC800.

De AH-NC800 is namelijk een dual noise-cancelling reishoofdtelefoon, zodat elke reiziger uitgerust op zijn plaats van bestemming kan komen. De technologie die deze hoofdtelefoon gebruikt is in staat om 99 procent van de omgevingsgeluiden uit te sluiten.

In principe zorgen twee ingebouwde microfoons voor deze geluidsreductie. De ene houdt het geluid van buitenaf tegen, terwijl de andere het geluid dat toch naar binnen slipt voor zijn rekening neemt. Aangezien de AH-NC800 bedoeld is voor portable mediaspelers is hij ook voorzien van Denon's Compresses Audio Restorer.

Een enkele aaa-batterij staat kennelijk garant voor 40 uur aan geluidsreductie. Deze hoofdtelefoon zal volgende maand verkrijgbaar moeten zijn. De AH-NC800 van Denon kost iets meer dan 255 euro.