Dell komt binnen enkele weken met zijn tweede Android-tablet. Behalve deze 7-inch tablet verschijnt er volgend jaar ook een 10-inch Android-tablet van Dell.

Dat zei Amit Midha, de president van Dells Chinese tak, woensdag. De nieuwe 7-inch tablet zal draaien op Googles mobiele besturingssysteem Android, net als de Dell Streak die in augustus werd gelanceerd in de VS en sinds kort ook in Nederland te verkrijgen is.

Naast de 7-inch tablet – waarvan de naam nog niet bekend is – heeft Dell nog een flinke lading andere modellen op de planning staan. Zo zou in het tweede of derde kwartaal van 2011 ook een 10-inch tablet worden uitgebracht. Dit grotere model moet waarschijnlijk direct de concurrentie aangaan met Apple’s iPad.

Verder werkt het Amerikaanse bedrijf aan tablets met schermen van drie en vier inch, en aan nog een tweede 10-inch model. Niet al deze varianten zullen overigens op Googles besturingssysteem draaien, aldus Midha. Ook Windows zou bij één of meer uitvoeringen van de partij zijn. Of alle apparaten net als de Streak worden voorzien van een telefoonfunctie, is nog niet bekend.