Pioneer heeft woensdag zijn eerste actieve referentiespeakers geïntroduceerd. Deze speakers werden specifiek voor dj's en producers ontworpen. De S-DJ08 en de S-DJ05 zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van Pioneer op het vlak van de productie van speakers.

De speakers laten niet alleen de zuivere en neutrale sound horen waar professionele gebruikers kunnen op rekenen, maar beschikken ook over een aantal innovatieve features, waardoor ze geschikt zijn voor alle toepassingen in de studio.

Met behulp van de ingebouwde lineaire equalizer kan de frequentie heel nauwkeurig op de activiteiten worden afgestemd. Dit zijn de eerste speakers waarvan de instellingen met behulp van een externe handbediende controller kunnen worden aangepast.

De nieuwe S-DJ-modellen werden door befaamde internationale dj's zoals Steve Mac en Paul Woolford getest en verder op punt gesteld en bieden mede daardoor de helderheid, de kwaliteit en de flexibiliteit die de hedendaagse dj met productieambities nodig heeft.

Beide nieuwkomers zijn met een 10 cm grote krachtige magneet en met een verticaal koellichaam uitgerust, waardoor ze het originele brongeluid heel nauwkeurig en lage frequentiegeluiden op een volle manier kunnen weergeven.

De studiovriendelijke S-DJ08 (8 inch) zal vanaf eind december in de handel verkrijgbaar zijn. Het kleinere allround S-DJ05 (5 inch) lifestyle model volgt begin januari 2011. Wat deze actieve referentiespeakers van Pioneer moeten gaan kosten is nog niet bekend.