Met de Sitecom Wireless Mobile Router 150N X1 kan de gebruiker eenvoudig mobiel 3G-internet delen met meerdere gebruikers op iedere locatie. Zelfs locaties buitenshuis, aangezien de oplossing uitgerust is met een oplaadbare batterij die het mogelijk maakt 6 uur achtereenvolgens te werken.

De WL-361 Wireless Mobile Router 150N X1 is de ideale oplossing voor mobiele gebruikers die 3G internet willen delen op letterlijk elke locatie, zelfs locaties zonder toegang tot een stopcontact zoals een park, in de tuin of op een terras.

Sitecom's nieuwe Mobile Router is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare batterij die het mogelijk maakt om 6 uur onafgebroken te werken zonder gebruik te maken van een stopcontact. De gebruiker kan de status van de batterij te allen tijde op de led-indicator controleren zodat hij weet wanneer de batterij moet worden opgeladen.

Als een internetverbinding niet beschikbaar is, kan de gebruiker een 3G-modem plaatsen in de geïntegreerde “3G Ready” usb-poort en een 3G verbinding delen met bijvoorbeeld familie in een hotel of een camping of met collega's in een vergaderzaal of op zakenreis. Dankzij het compacte formaat (9 cm x 6,2 cm x 3,2 cm) en de interne antenne is de router ideaal voor onderweg.

De WL-361 Wireless Mobile Router 150N X1 is uitgerust met een geïntegreerde High Performance Antenna om het bereik van het draadloze netwerk te versterken. De interne antenne garandeert een uitgebreide dekking op iedere gewenste locatie.

De Mobile Router is voorzien van 150N-technologie (gebaseerd op de 802.11n standaard) die het mogelijk maakt om internet, randapparatuur en bestanden te delen met draadloze snelheden tot 150 Mbps.

Net als de andere routers uit de Pure E-motion | X-series lijn is de WL-361 standaard volledig "out of the box" beveiligd met WPA2, waardoor de verbinding altijd en op iedere locatie is beschermd. Daarnaast is het mogelijk om een beveiligde draadloze verbinding te creëren met slechts een druk op de OPS (One-Push Setup) knop zonder ingewikkelde software-installatie.

De WL-361 Wireless Router 150N X1 is beschikbaar vanaf december. Deze nieuwe router van Sitecom kost 110 euro. Voor 3G instellingen, regionale en internationale kosten voor het gebruik van 3G-internet wordt de gebruiker aangeraden om contact op te nemen met de internet provider.