Bose heeft woensdag het VideoWave home entertainment-systeem geïntroduceerd. Dit product bevat een home cinema-geluidssysteem, een 1080p lcd-scherm van 46 inch en een muzieksysteem in één.

Losse luidsprekers, luidsprekerkabels of aparte basmodule zijn niet nodig. Het is voor het eerst dat één systeem hd-beeldkwaliteit koppelt aan een hoogwaardige home cinema-geluidservaring. Alle aangesloten apparaten worden bediend met één clickpad-afstandsbediening en een interface op het scherm.

Het Bose VideoWave-systeem is het resultaat van tien jaar onderzoek en is het meest geavanceerde consumentenproduct dat het bedrijf ooit heeft ontwikkeld. Dankzij doorbraken die Bose realiseerde binnen verschillende technische disciplines, konden audio en video zodanig worden geïntegreerd dat het complete systeem niet groter werd dan het scherm zelf.

De nieuwe software, elektronica, meerdere versterkingskanalen en een speciale luidsprekerconfiguratie zijn onzichtbaar in het systeem verwerkt. Hierdoor is dit elegante systeem zo compact dat het eenvoudig aan een wand kan worden gemonteerd of op een tafel kan worden geplaatst.

Het ADAPTiQ-audiocalibratiesysteem van Bose analyseert de vorm en afmeting van de ruimte en past het geluid hierop aan, waardoor de Bose VideoWave vrijwel overal geplaatst kan worden. Het VideoWave-systeem zorgt voor een onmiskenbare bioscoopervaring, zonder losse luidsprekers.

Het Bose VideoWave-systeem heeft een afneembare voet en kan worden gemonteerd met VESA-muurbeugels van derden (los verkrijgbaar). De Bose-adviesprijs voor het VideoWave-systeem is 7000 euro. Voor deze prijs wordt het systeem aan huis bezorgd en geïnstalleerd en worden alle andere entertainmentbronnen aangesloten op het VideoWave-systeem.