Dell lanceerde dinsdag een nieuwe monitor voor grafisch ingestelde computergebruikers met een ruim bureau. De UltraSharp U3011 is met zijn 30 inch niet de kleinste, maar er hangt dan ook een fors prijskaartje aan.

Met Dells nieuwe UltraSharp-monitor is er eindelijk een opvolger voor de 3008WFP, het model dat lange tijd de enige 30-inch monitor was die het Amerikaanse bedrijf in Nederland verkocht. Ook de U3011 is bedoeld voor intensief visueel werk als animatie, dtp, cad en grafisch design. Maar door zijn verbeterde responstijd (7ms) is hij volgens Dell ook geschikt voor films en games.

Het apparaat heeft een ips-paneel, wat zorgt voor grote kijkhoeken en een nauwkeurige kleurweergave. Dell claimt een kleurdiepte van 1,07 miljard kleuren en een kleurenspectrum van 117 procent. De hoge schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels maakt het mogelijk om diverse Windows-vensters naast elkaar open te hebben staan.

Het scherm is in hoogte verstelbaar en kan 90 graden worden gekanteld. Naast twee hdmi-poorten en evenveel dvi-aansluitingen heeft de UltraSharp U3011 ook een displayport-ingang en vier usb-poorten aan boord. Een ingebouwde geheugenkaartlezer ontbreekt evenmin. Het forse beeldscherm moet 1665 euro gaan kosten.