Toshiba heeft woensdag de Satellite C660 geïntroduceerd. Deze nieuwe laptop is bij uitstek geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare computer met voldoende prestatievermogen voor hun alledaagse taken, zoals e-mailen, webbrowsen, kantoortoepassingen en eenvoudig multimedia-entertainment. Daarnaast heeft Toshiba ook de nieuwe Satellite C660 Pro onthuld, voor zakelijke gebruikers.

De 15,6-inch Satellite C660 heeft een zwarte buitenkant die ongevoelig is voor vingerafdrukken of krassen. De deksel van het lcd-scherm is uitgevoerd in grijs metallic. De laptop heeft een keuze uit krachtige Intel- of AMD-processors, de nieuwste geïntegreerde grafische kaarten en tot 8GB interngeheugen.

De laptop wordt geleverd met een harde schijf van maximaal 640GB. Het geïntegreerde numerieke toetsenbord en Touch Pad met Multi-Touch Control zorgen voor optimaal gebruiksgemak.

De Satellite C660 heeft verschillende aansluitingen, waaronder twee usb 2.0-poorten, Wi-Fi, bluetooth (optioneel), Fast Ethernet LAN en een multi-kaartlezer. Twee geïntegreerde speakers zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit en met de ingebouwde webcam met microfoon is het gemakkelijk om een videochat te houden.

Gebruikers kunnen meteen aan de slag dankzij voorgeïnstalleerde software, waaronder Microsoft Office Starter 2010 en Nero 9 Essentials om bestanden op cd of dvd te branden. De Satellite C660 wordt ook geleverd met exclusieve Toshiba-software, zoals Toshiba Media Controller om gemakkelijk content van de laptop te streamen naar DLNA-compatibele apparaten. De grafische interface van Toshiba LifeSpace helpt gebruikers bij het organiseren en indelen van hun dagelijkse activiteiten en projecten.

De Satellite Pro C660 is met name gericht op zakelijke professionals. Naast vrijwel dezelfde kenmerken als de consumentenmodellen, wordt de Satellite Pro C660 geleverd met een niet-reflecterend 15,6-inch beeldscherm en Windows 7 Professional.

Zowel de Satellite C660 als de Satellite Pro C660 van Toshiba zijn vanaf november 2010 verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn 450 euro inclusief btw voor de Satellite C660 en 653 euro exclusief btw voor de Satellite Pro C660.