General Eelectric heeft dinsdag een nieuwe camcorder aangekondigd. De DV1 mini HD is de zoveelste camcorder op een markt die overspoeld wordt met camcorders.

De GE DV1 neem full HD video's op, met een maximale full HD opnametijd van 29 minuten per sessie. De opslag van die filmpjes geschied via SD- of SDHC-geheugenkaarten, met een maximum van 32GB.

De DV1 heeft als voordeel dat hij waterdicht is tot een diepte van 5 meter, schokbestendig tot 1,5 meter en ook nog eens stofbestendig is. De camcorder heeft een 5,5 millimeter lens met vaste brandpuntsafstand (33mm-35mm film equivalent) en een 5-megapixel CMOS-sensor.

Foto's kunnen genomen worden met een snelheid van 7,3 frames per seconde en het is daarbij mogelijk om foto's te nemen tijdens het opnemen van filmpjes. Deze camcorder heeft een lcd-beeldscherm van 2,5 inch. En verder heeft hij een hdmi-uitgang en een usb-arm.

De DV1 van GE zal in oktober verkrijgbaar moeten zijn. De camcorder zal te koop zijn in de kleur groen, oranje of grijs. Wat deze waterdichte camcorder moet gaan kosten is nog niet bekend.