Kno komt ook met goedkopere 'studententablet'

AMSTERDAM – Het Amerikaanse bedrijf Kno komt naast de eerder aangekondigde tablet met twee inklapbare aanraakschermen ook met een goedkopere variant die maar over één scherm beschikt.

Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Afgelopen zomer kondigde het bedrijf een tablet aan met twee inklapbare schermen zodat studenten gemakkelijker digitaal hun lesboeken kunnen raadplegen. Het is ook mogelijk aantekeningen te maken op de tablet.

Het bedrijf heeft besloten ook een ‘normale’ tablet te lanceren die een stuk goedkoper is en daarom aantrekkelijker is voor de oorspronkelijke doelgroep: studenten. De precieze prijzen van de tablets zijn nog niet bekend.

Prijzen

Osman Rashid, CEO bij Kno, heeft tegenover Techcrunch alleen bekendgemaakt dat de tweedelige Kno minder dan 1000 dollar moet gaan kosten en dat de normale Kno in ieder geval veel goedkoper is dan de tweedelige.

Via de tablets worden schoolboeken voor een aantrekkelijke prijs aangeboden, maar ook interactieve functies om stof onder de knie te krijgen zullen onderdeel uitmaken van het apparaat.

De nieuw gelanceerde tablet zal beschikken over een 14,1 inch scherm, een stuk groter dan dat van de iPad. Beide Kno-tablets moeten aan het eind van 2010 beschikbaar zijn.

Lees meer over:
Kno
Tip de redactie