Nokia kondigt 'smart snowboard' aan

AMSTERDAM - Nokia en snowboardfabrikant Burton komen in 2011 met een mobiel platform voor snowboarders. Via een Nokia-telefoon kunnen gebruikers opgeslagen snowboarddata bekijken en vergelijken met vrienden.

Deelnemende snowboarders hebben op hun plank een sensor, die in verbinding staat met een mobiele applicatie, zo toont een video.

De sensor verzamelt en data over onder andere trucs, gereden ritten en de hoogte van sprongen. Deze informatie is via de applicatie, die de naam Push draagt, te plaatsen op bijvoorbeeld Twitter of Facebook.

Nokia noemt Push een vorm van ‘connected snowboarding’. Het platform moet uitgroeien tot een digitale game in de echte wereld. Door het spelelement kunnen gebruikers elkaar uitdagen en hun scores bijhouden. Nokia hoopt dat binnen vijf jaar alle snowboarders van het platform gebruik maken.

Steeds meer producten zijn ‘connected’. Technologiebedrijf IBM stelde onlangs nog in een visie op de smart-products-markt dat de consument er behoefte aan heeft. Het riep andere bedrijven op om zoveel mogelijk te innoveren in deze sector. Nokia zou het systeem kunnen uitbreiden naar andere ‘extreme sports’ zoals skateboarden of bmx-en.

Tip de redactie