PFU, binnen Fujitsu verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van Fujitsu documentscanners, heeft dinsdag de beschikbaarheid aan van haar nieuwste productiescanner voor high-performance applicaties - de Fujitsu fi-5950 aangekondigd.

Met snelheden tot 270 afbeeldingen per minuut (135 pagina’s) is de Fujitsu fi-5950 het ideale product voor klanten met grote scanvolumes.

Dankzij de nauwe samenwerking met het Kofax VRS Software Development team, biedt deze nieuwe scanner de nieuwste VRS image processing-technologie, met hogere doorvoersnelheid bij het gebruik van intelligente paginarotatie en smart detection van blanco pagina’s.

Een andere doorgevoerde verbetering betreft een vermindering van de benodigde tijd en moeite om het te herstellen van multifeed-errors; als er nu een multifeed plaatsvindt, krijgen scanner operators de optie om de huidige scan te accepteren of de procedure te herhalen.

Daarnaast biedt de fi-5950 een verbeterde VRS-gebruikersinterface: VRS-scaninstellingen en andere scankenmerken kunnen in een profiel worden opgeslagen. De zeer snelle prestaties en de combinatie van geavanceerde beeldfuncties minimaliseren de totale bewerkingstijd voor het scannen van vooraf bepaalde documentvolumes.

Om een betrouwbaar papiertransport te garanderen tijdens het scannen van complexe of gemengde batch (formaat) documenten en de productiviteit te verhogen, is de fi-5950 voorzien van Fujitsu’s nieuwste rollerontwerp. Dit bestaat uit compleet nieuwe materialen die minder schoonmaak en interventie door de operator vergen.

De nieuwe documentscanner is de opvolger van de fi-5900C. De Fujitsu fi-5950 is per direct beschikbaar voor een winkeladviesprijs van 25.000 euro.