AMSTERDAM – Apple gaat binnenkort stoppen met het uitdelen van gratis hoesjes om de antenneproblemen van de iPhone 4 te verhelpen.

Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Naast het feit dat de hoesjes binnenkort niet meer aangevraagd kunnen worden door mensen die de afgelopen tijd een iPhone 4 hebben gekocht, zullen ook gebruikers die een iPhone na 30 september aanschaffen geen aanspraak meer maken op het gratis hoesje.

Wanneer gebruikers die vóór 30 september een iPhone 4 kopen geen hoesje meer kunnen aanvragen is nog niet bekend.

'Probleem kleiner'

“We weten nu dat het probleem met de antenne nog kleiner is dan gedacht”, laat Apple weten. Het bedrijf gaat nu over op de normale garantieregeling waarbinnen gebruikers binnen dertig dagen een volledige vergoeding kunnen krijgen als het toestel niet naar behoren werkt.

In juli kondigde Steve Jobs, CEO van Apple, aan dat alle gebruikers die problemen hadden met de ontvangst op hun iPhone 4 een gratis hoesje konden aanvragen. De maatregel kwam nadat gebruikers problemen met de ontvangst hadden gemeld wanneer de antenne, gepositioneerd in de linkeronderkant van de telefoon, aangeraakt werd.

Nieuw ontwerp

Er gaan de laatste weken geruchten dat Apple het ontwerp van de iPhone 4 zou gaan aanpassen. Een woordvoerder wilde tegenover The Wall Street Journal niet ingaan op deze geruchten.