Pioneer blijft het leven van opkomend dj-talent aangenamer maken met de lancering van het nieuwe basismodel onder de hoofdtelefoons, de HDJ-500. Het jongste lid van de voortdurend evoluerende reeks is voor het eerst verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: rood, zwart en wit.

De HDJ-500 werd zodanig ontwikkeld dat hij de lage en middelhoge frequenties die nodig zijn voor een accurate monitoring van dansmuziek sterk weergeeft tijdens het dj-en. Hij produceert rijke lage tonen en verhoogt de geluidsdruk door gebruik te maken van Pioneers nieuw ontwikkelde driver met een diameter van 40 millimeter en door de opening van de oorpads te versmallen om steeds een kristalheldere klank te verzekeren, ongeacht uw behoeften.

Met zijn roterende armstructuur is de HDJ-500 ook volledig aanpasbaar aan elke dj-stijl. Hij kan zestig graden naar rechts draaien en heeft een flexibele hoofdband zodat dj's met slechts een oor kunnen luisteren terwijl het andere vrij blijft om naar de luidsprekers en de reacties van het publiek te luisteren.

De HDJ-500-hoofdtelefons van Pioneer dj zullen vanaf november 2010 verkrijgbaar zijn in het rood (HDJ-500-R) en zwart (HDJ-500-K). De HDJ-500-hoofdtelefoon in het wit (HDJ-500-W) wordt leverbaar vanaf midden januari 2011. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 100 euro.