Denon heeft onlangs de nieuwe AVR-2311 middenklasse audio/video receiver geïntroduceerd. De AVR 2311 maakt gebruik van de beste genen van zijn Award Winning voorloper en een breed scala aan verdere innovaties.

Zo beschikt de receiver over een volledige 3D-video connectiviteit alsmede een unieke 3D surround weergave. Bovendien is de AVR 2311 uitgerust met een hoogwaardige Anchor Bay Technologies video processor, usb-poort met het Works with iPod-certificaat en Multi-Zone ondersteuning.

De nieuwkomer sluit aan bij Denon's succesvolle lijn van AV-receivers inclusief de recent geïntroduceerde instap modellen AVR-1911 en AVR-1611, alsmede de reeds bestaande topmodellen AVR-4810 en AVR-4310.

Tot de significante verbeteringen van deze nieuwe Denon receiver behoren de hdmi v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle gemandateerde formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control).

De hoogste resolutie audio decoders zijn gebruikt om Dolby True HD en DTS-HD Master Audio zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren. Het nieuwe model is voorzien van Dolby ProLogic IIz voor een betere horizontale en verticale ruimtelijke weergave aan de voorzijde (Front Height). Deze 3D-geluidsweergave vult de 3D-videoweergave aan.

Analoge en digitale video bronnen worden omgezet naar HD-kwaliteit (tot 1080p) via de Anchor Bay Technologies VRS processor om een scherp, gedetailleerd beeld van DVD en andere standaard video bronnen weer te geven.

De AVR-2311 receiver zal voor de veeleisende consument de thuisbioscoop ervaring uitbreiden en versterken. Vanaf augustus 2010 zal de AVR-2311 van Denon beschikbaar zijn, uitsluitend in de kleur zwart voor een geadviseerde verkoopprijs van 1100 euro.