Toshiba heeft donderdag zijn nieuwe HD multimedia-opslagapparaat, de StorE TV+ gelanceerd. Hierop kan content zoals films, muziek en foto’s, worden opgeslagen tot 2 terabyte.

Daarnaast zorgt de StorE TV+ voor streaming van deze bestanden naar aangesloten home entertainment apparatuur en verhelpt het compatibiliteitsproblemen die kunnen optreden als gebruikers oudere of geavanceerde apparatuur aan willen sluiten, of oude content willen afspelen.

Voor het streamen van high definition video’s in volledige 1080p op een tv, heeft de StorE TV+ een hdmi-interface. Maar de StorE TV+ kan ook worden aangesloten op tv-toestellen die geen moderne interfaces hebben, zoals usb, en alleen een rca-input hebben.

Toshiba lanceert ook een versie van de StorE TV+ die voorbereid is op WiFi2. Op een van de twee usb-interfaces kan een optionele WiFi usb-dongel worden aangesloten, waarna de StorE TV+ kan worden geïntegreerd in een draadloos thuisnetwerk.

Verder beschikt de StorE TV+ over een kaartlezer die compatibel is met sdhc-geheugenkaarten met een capaciteit tot 16GB. De StorE TV+ van Toshiba is vanaf oktober beschikbaar met een adviesprijs vanaf 250 euro