De Packard Bell 10.1-inch dot s, de dunste en lichtste netbook in het assortiment van Packard is nu nog aantrekkelijker dankzij een reeks stijlvolle kleuren. Met de heerlijk expressieve stijl en slechts 1,1 kg gewicht wordt multimedia nog leuker en kunnen gebruikers, overal waar ze zijn, maximaal acht uur lang sociaal netwerken, aldus PB.

Dot s is met zijn 2,5 centimeter dunner dan een tijdschrift en net zo gemakkelijk te dragen, waardoor het apparaat onderweg goed te gebruiken en op te bergen is. En met het volledige Packard Bell FineTip-toetsenbord op 93 procent en het multi-gesture touchpad kunnen gebruikers comfortabel typen, navigeren, bladeren en in- en uitzoomen, gewoon met hun vingers, zonder muis.

De innovatieve toepassing Packard Bell Social Networks brengt de meest populaire sociale netwerksites op één plaats bijeen. Deze worden geopend door op de Packard Bell Social Network-toets te drukken.

Met deze speciale toetsen wordt een balk aan de rechterzijde van het scherm gestart. Gebruikers kunnen de volledige toepassing weergeven of de realtimestatus van hun favoriete netwerksites bekijken, waaronder Facebook, YouTube en Flickr.

Met de ingebouwde 1,3-megapixel webcam, microfoon en chatsoftware kunnen overal face-to-face chatgesprekken in hoge resolutie worden opgezet met vrienden en familie. Dit alles dankzij 3G- (optioneel), Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit.

De Li-ion batterij met zes cellen in combinatie met de Intel Atom-processor is goed voor minimaal acht uur notebookgebruik. Het zeer heldere scherm met led-achtergrondverlichting is prima leesbaar bij mobiel gebruik.

Deze netbook beschikt onder andere over een harde schijf van maximaal 250 GB, een kaartlezer en de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 8. De dot s van PB met Windows 7 Starter zal vanaf september 2010 beschikbaar zijn in Nederlandse winkels voor een adviesprijs vanaf 320 euro. Gebruikers hebben de keuze uit vier nieuwe kleuren: sesam zwart, roos roze, kokos wit en aardbei rood.