AMSTERDAM – Investeerder Marc Andreessen en Osman Rashid, CEO bij Kno, hebben meer details bekendgemaakt over de tablet van Kno, een tablet met twee inklapbare aanraakschermen.

De twee vertellen in een gesprek met Techncrunch onder andere dat de tablet in ieder geval minder dan duizend dollar zal gaan kosten. Bovendien zal de tablet voor het eind van dit jaar gelanceerd worden.

De Kno moet zich vooral richten op studenten die de tablet zullen gebruiken voor onder andere het lezen van schoolboeken en maken van aantekeningen.

Schoolboeken

Zo zal het door de twee schermen mogelijk zijn een boek op dezelfde manier te lezen als nu bij een fysiek exemplaar gebeurt. Bovendien kunnen gebruikers aantekeningen maken en tekenen op de pagina’s, zoals ook bij fysieke exemplaren door veel studenten gedaan wordt.

Marc Andreessen, groot investeerder in het project, noemt het ‘de meest krachtig tablet die iemand ooit gezien heeft’.

Uit gesprekken met studenten bleek dat zij multimediamogelijkheden zeker als een meerwaarde zien, maar dat ze tegelijkertijd de tastbare en visuele interactie misten die papieren lesboeken wel bieden. De tablet zal ook een grote database aan onderwijspublicaties als schoolboeken krijgen.