Toshiba heeft donderdag introduceert vandaag twee nieuwe digitale H.264 camcorders geïntroduceerd. De Camileo P20 en de Camileo S30 bieden beide Full HD-resolutie en zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt.

Beide modellen beschikken over een groot (7,6 centimeter/3 inch) aanraakscherm dat de gemakkelijke gebruiksinterface toont. Waar de Camileo P20 foto’s met een resolutie van 5 megapixels kan maken, is de Camileo S30 uitgerust met een 8 megapixel CMOS-sensor.

De Camileo P20 en Camileo S30 zijn uitgerust met 10x digitale zoom. Beeldstabilisatie garandeert perfecte, stabiele video-opnamen. En met de geïntegreerde software kunnen digitale foto’s zelfs worden vergroot tot 16 megapixels.

Om videoclips en foto’s gemakkelijk met anderen te delen, bieden de Camileo P20 en Camileo S30 uitgebreide connectiviteitsopties: hdmi, mini-usb 2.0 en composiet video om opnamen snel en gemakkelijk op de tv te bekijken.

Daarnaast zijn ze voorzien van een card slot voor SD/SDHC/SCXC-geheugenkaarten, met een maximale capaciteit van 64GB. En voor wie snel foto’s of video’s snel online wil zetten, zijn er geïntegreerde uploadfuncties voor videosites zoals YouTube, of fotowebsites zoals Picasa Web Albums.

De Camileo P20 en S30 van Toshiba zijn vanaf november in het zwart beschikbaar. De adviesprijs voor de Camileo P20 is 130 euro en de adviesprijs voor de Camileo S30 is 170 euro.