Packard Bell heeft een nieuwe opslagoplossing voor laptops op de markt gezet. Met de 2,5-inch mobiele externe harde schijf PB Go kunnen gebruikers onmiddellijk opslagcapaciteit toevoegen aan hun pc.

De nieuwe externe opslagoplossing Packard Bell PB Go is voorzien van de exclusieve PowerSave-technologie die het energieverbruik reduceert met 30 procent door de schijf automatisch uit te schakelen (als deze niet wordt gebruikt of als de pc wordt uitgeschakeld).

Dankzij de reductie van het schijfgebruik door PowerSave stijgt dan ook de verwachte levensduur van de schijf. Daarnaast staan de SATA-technologie en de USB 2.0 High-Speed interfaces garant voor hoge overdrachtsnelheden.

Dankzij de mobiele opslagoplossing PB Go en het lichtgewicht ontwerp kunnen laptopgebruikers hun digitale leven gewoon bij zich dragen. Met het elegante gitzwarte chassis is deze mobiele schijf tegenwoordig één van de slankste en lichtste in de Packard Bell-serie (deze is slechts 13,5 millimeter dik en weegt slechts 150 gram).

De 2,5-inch schijf kan tot 750GB gegevens bevatten, het equivalent van 768.000 foto’s, meer dan 192.000 liedjes of 920 video’s. De compacte PB Go werkt via usb, dus voeding is niet nodig. Tot slot werkt deze ook nog eens zonder ventilator.

De schijf wordt geleverd met de Packard Bell Backup Software Suite die automatische en geplande back-ups, gegevenssynchronisatie en systeemarchivering biedt. De Packard Bell PB Go externe harddisk is nu beschikbaar met verschillende opslagcapaciteiten vanaf 320GB tot 750GB. De verkoopprijs en beschikbaarheid variëren per land.