Tijdens de Internationale Funkausstellung, die dit jaar van 3 tot en met 8 september wordt gehouden in Berlijn, wordt door Lenco de in het zwart vormgegeven L-71 direct-encoding platenspeler geïntroduceerd voor een marktprijs onder de honderd euro.

Daarbij is geen concessie gedaan aan de mogelijkheden, want de L-71 van Lenco is van alle opties voorzien. Met direct encoding is geen computer nodig om muziek vanaf vinyl rechtstreeks over te zetten op bijvoorbeeld een usb-stick of een SD-geheugenkaart.

De met een snaar aangedreven draaitafel heeft twee snelheden: 33 1/3 en 45 toeren. de speler stopt aan het einde van de plaats automatisch, waarbij de toonarm (die is uitgerust met een instelbaar contra-gewicht) vanzelf terugkeert naar de ruststand.

Andere voorzieningen zijn separate slots voor een usb-stick en SD-geheugenkaart, en een lcd-display voor weergave van de bron, de functie en de track-indicatie. Overigens kan de muziek niet alleen direct worden opgenomen op de usb-stick of SD-geheugenkaart, maar van dezelfde bronnen kan ook worden weergegeven, waarbij diverse mogelijkheden (alleen intro-weergave, herhalen, random weergave, etc.) de gebruiker ter beschikking staan.