AMSTERDAM – Na Logitech, Sony en het Scandinavische Lava heeft ook Samsung bekendgemaakt televisies te ontwikkelen die uitgerust zijn met Google TV.

Dat schrijft Bloomberg dinsdag.

De fabrikant wil naar verluidt de concurrentie aangaan met Sony wat betreft televisies die uitgerust zijn met internet.

De televisies van Samsung worden uitgerust met Android, het mobiele besturingssysteem van Google, waardoor het apparaat ook kan functioneren als een computer.

Ook LG zal binnenkort Google TV in de toestellen te integreren, melden Koreaanse media. Het bedrijf gaf eerder nog aan bang te zijn voor een monopolie van Google op de televisiemarkt.

Apple

Apple lanceerde vorige week een nieuwe versie van Apple TV. In Europa zal het apparaatje, waarmee gebruikers films en tv-series kunnen huren en streamen, ongeveer 119 euro gaan kosten. Wanneer de service naar Nederland komt is nog niet bekend.

De eerste televisies die uitgerust zijn met Google TV komen in de herfst van 2010 op de markt. Sony zal de primeur hebben. In een video laat de zoekgigant zien hoe Google TV zou moeten gaan functioneren.

Settopbox

Bovendien zal Google ook een losse settopbox op de markt brengen die consumenten kunnen aansluiten op hun huidige toestel. Apple heeft voorlopig nog geen samenwerking met televisieproducenten. Apple TV is alleen los als settopbox verkrijgbaar.