E-readerfabrikant BeBook heeft een nieuwe elektronische boekenlezer aangekondigd. De makers van de BeBook Neo brengen in oktober de BeBook Club uit, die vooral moet opvallen om zijn bescheiden prijskaartje.

Net als zijn grote broer is de ‘Club’ uitgerust met een e-ink Vizplex-scherm, dat volgens BeBook garant staat voor een ‘zeer prettige leeservaring’.

De nieuwe e-reader zou alle gangbare bestandsformaten ondersteunen, waaronder pdf, epub, doc en txt. Gebruikers kunnen ook naar audioboeken luisteren of een muziekje op zetten. Ook is het mogelijk om onder meer jpg- en tiff-foto’s te bekijken, al zal dat op het zwart-wit e-ink-scherm geen kleurrijke bedoening worden.

De Club heeft een eenvoudig design, met slechts enkele knoppen op de voorkant. Hiermee is de e-reader simpel te bedienen, stelt BeBook. Daarnaast zitten lezers met de Club niet vast aan één specifieke aanbieder van digitale boeken, maar kan men via vrijwel elke gewenste elektronische-boekenwinkel leesvoer aanschaffen, aldus de makers.

De BeBook Club komt ergens in oktober op de markt. Hoe zacht de prijs precies wordt, is nog onbekend. Maar de fabrikant laat al wel doorschemeren dat deze ruim onder de 200 euro zal komen te liggen.