LaCie heeft vrijdag met de LaCie MosKeyto een nieuw soort usb-stick geïntroduceerd. Dit uiterst kleine flashstation is allesbehalve hinderlijk. De MosKeyto is het nieuwste product in het LaCie-assortiment van geprezen usb-sticks en verhoogt de mogelijkheden op het gebied van capaciteit, draagbaarheid en gebruiksgemak.

De LaCie MosKeyto heeft een formaat van minder dan twintig millimeter en weegt slechts tien gram. Het is daardoor een van de kleinste usb-sticks op de markt. Hij heeft een opslagcapaciteit tot 16GB in een uiterst klein formaat.

De onopvallende MosKeyto is na aansluiting op de computer vrijwel onzichtbaar. Het is zelfs niet nodig deze te verwijderen wanneer een gebruiker de computer opbergt in een beschermende hoes of aktetas.

Nadat de stick is aangesloten, heeft de gebruiker er geen omkijken meer naar. Doordat de stick plat tegen het apparaat aan zit, is er geen enkel risico dat de poort, computer of usb-stick beschadigd raken als iemand tegen de computer aanstoot. Bovendien raakt de stick niet kwijt als deze is aangesloten op de laptop.

De MosKeyto is uitgevoerd in slank zwart plastic en voorzien van een duurzame nylonband voor bevestiging aan een sleutelhanger. De LaCie MosKeyto is met een opslagcapaciteit van 4 GB, 8 GB en 16 GB vanaf 20 euro verkrijgbaar.