Mio heeft vrijdag de Mio GPS Car Kit aangekondigd. Hiermee is hij de allereerste gps-carkit die werkt met iPhone 4.

De houder werkt met de meeste navigatiesoftware die verkrijgbaar is voor iPhone en iPod touch. De houder is geschikt voor de iPod touch 2e generatie, iPhone 3G, 3GS en voor de onlangs geïntroduceerde iPhone 4. Handig voor gebruikers die hun iPhone of iPod touch beschermen met een hoesje is dat deze niet verwijderd hoeft te worden alvorens deze te plaatsen in de carkit: alles werkt met of zonder hoesje.

Het systeem werkt simpel. De gebruiker plaatst de iPhone of iPod touch in de houder waarin een externe gps-ontvanger is geïntegreerd voor maximale satellietontvangst, en de carkit werkt. Wanneer de gebruiker tevens gebruik wilt maken van de hands-free opties, dan kan men pairen via bluetooth, wat automatisch opgestart wordt bij het aanzetten van de carkit voor de eerste keer.

De Mio GPS Car Kit laadt de iPhone of iPod touch op, zorgt voor duidelijk verstaanbare route-instructies en - in het geval van de iPhone - heldere telefoongesprekken via de geïntegreerde speaker tijdens het rijden.

De Mio GPS Car Kit is bovendien uitgerust met een audio-uitgang waarmee deze met de autoradio te verbinden is. Hierdoor is het mogelijk om de route-instructies, telefoongesprekken en muziek die op de iPod of iPhone staat over de luidsprekers van de auto te beluisteren.

De Mio GPS Car Kit is eenvoudig met een zuignap te bevestigen tegen de voorruit, werkt met de meeste navigatiesoftware, kan in liggende en staande positie gebruikt worden en is met alle bluetooth apparaten te gebruiken.

Ook kunnen telefoongesprekken worden aangenomen, worden afgewezen of worden teruggezet naar de iPhone. De Mio GPS Car Kit wordt gevoed door de bijgeleverde 12v-aansluiting die in de auto kan worden aangesloten. De Mio GPS Car Kit is vanaf september verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs is 100 euro.