Toshiba heeft donderdag de Folio 100 geïntroduceerd. Deze 25,7 centimeter (10,1-inch) multimediatablet is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een draagbaar en veelzijdig apparaat dat altijd onder handbereik is en hun digitale leven verrijkt.

De Folio 100 wordt geleverd met een breed scala aan apps en services voor mediagebruik, webbrowsing en sociaal netwerken. De tablet is zeer gebruiksvriendelijk dankzij zijn intuïtieve, door Toshiba zelf ontwikkelde grafische interface, draaiend op Android 2.2 (Froyo).

De Folio 100 is voorzien van een groot aantal voorgeïnstalleerde applicaties, waaronder Opera Mobile (webbrowser), FBReader (e-boeklezer), Documents to Go (kantoorsuite), Evernote (notitieblok), Adobe Flash 10.1 en Fring, een app die in combinatie met de ingebouwde webcam videocalls met familie en vrienden mogelijk maakt.

Daarnaast heeft de gebruiker toegang tot een schat aan services: download-opties voor multimediacontent, -diensten en -apps (Toshiba Market Place), een omvangrijke muziekcatalogus (Music Place, ‘powered by’ 7Digital), een uitgebreide selectie IP-radiostations (Radio Place) en vele compatibele applicaties (App Place).

Hoewel de Folio 100 slechts 14 millimeter ‘dik’ is en slechts 760 gram weegt, heeft hij toch een krachtige Nvidia TegraTM 2-processor onder de kap die een perfecte balans biedt tussen een optimale performance en een laag batterijverbruik.

Met zijn batterijlevensduur tot maar liefst zeven uur werkt de tablet bijna een volle werkdag zonder dat de stekker opnieuw in het stopcontact gestoken hoeft te worden. Het interne geheugen van 16 GB (uit te breiden met een SD-kaart) biedt bovendien meer dan genoeg ruimte voor muziek, video’s, foto’s, e-mails en andere data.

De Folio 100 wordt geleverd in een Wi-Fi-versie en een 3G-versie. De Wi-Fi-versie is vanaf eind oktober leverbaar tegen een adviesprijs van 450 euro. De 3G-versie, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar is, gaat 500 euro kosten. Tijdens IFA is Toshiba te vinden in Hal 21, standnummer 101.