Lenco heeft haar range aan iPod-dockingsystemen verder uitgebreid met drie nieuwe modellen, die tijdens de Internationale Funkausstellung (IFA) 2010 in Berlijn worden geïntroduceerd. Het betreft de iPD-4300, de iPD-4500 en de iPD-5100. Met deze drie nieuwe introducties komt het totaal aantal iPod dockingsystemen van Lenco op tien.

De iPD-4300 ondersteunt alle iPod-systemen met oplaadmogelijkheid en muziekweergave via de ingebouwde twee keer vijf watt HiFi-luidsprekers met bas-boostsysteem. Verder kunnen, dankzij de aux-ingang, ook andere apparaten op het apparaat worden aangesloten met de bijgeleverde aux-kabel.

De iPD-4500 is een draagbaar dockingstation met bas-boostsysteem, dat alle iPod-systemen en de iPhone ondersteunt. Dankzij de ingebouwde oplaadbare NiMH-batterij kan drie uur via de ingebouwde twee maal drie watt luidsprekers van de favoriete muziek worden genoten, zonder dat een stroomaansluiting benodigd is.

Het derde apparaat dat wordt geïntroduceerd in Berlijn is de iPD-5100 van Lenco, een draagbaar iPod dockingsysteem met ingebouwde PLL fm-radio en klokfunctie. Ook dit systeem ondersteunt alle iPod’s, inclusief de oplaadfunctie.

De ingebouwde twee maal vijf watt HiFi-luidsprekers leveren een prima geluid van zowel de aangesloten iPod of van de ingebouwde PLL fm-radio. De ingebouwde klok biedt een wekfunctie met alarm (zoemer), radio of iPod met snooze-mogelijkheid.

En de ingebouwde sleeptimer biedt de mogelijkheid met de favoriete muziek in te slapen. De iPD-5100 is verder voorzien van een instelbare equalizer met vier voorinstellingen (jazz, pop, rock en klassiek) en bovendien zijn de hoge en lage tonen afzonderlijk regelbaar.

Voor de back-up van de klok zijn twee 1,5 volt aaa-batterijen nodig en met acht 1,5 volt C-batterijen kan het dockingsysteem ook zonder netspanning functioneren. Een ingebouwde aux-ingang completeert de uitgebreide gebruiksmogelijkheden.