Op 31 augustus 2010 heeft Sharp Corporation een Eurotop-sponsorovereenkomst getekend met de Union of European Football Associations (UEFA) om toppartner te worden van het UEFA Europees kampioenschap voetbal, UEFA EURO 2012.

Deze ondertekening, door UEFA-voorzitter Michel Platini en Sharp CEO Hiroshi Sasaoka, houdt in dat Sharp vanaf heden officieel partner is van het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Het UEFA Europees kampioenschap voetbal is een toernooi met Europese nationale teams dat om de vier jaar wordt georganiseerd. De kwalificatiefase voor UEFA EURO 2012 is reeds op 11 augustus 2010 gestart en de finale van het eindtoernooi vindt op 1 juli 2012 plaats.

Het vorige toernooi, UEFA EURO 2008, werd wereldwijd op televisie uitgezonden en bereikte in totaal 6,6 miljard kijkers in 231 landen. Tijdens het toernooi zijn de naam en het logo van Sharp te zien op de reclameborden langs het veld in alle stadions.

Tevens zal Sharp productadvertenties over Aquos lcd-tv en zonne-energie publiceren waarbij het toernooilogo wordt gebruikt en komen er reclamebanners op de officiële website van UEFA EURO 2012 als onderdeel van de marketingcampagne.

Sharp verwacht door het tekenen van de Eurotop-sponsorovereenkomst met UEFA het merkimago van milieutechnisch geavanceerde bedrijf te versterken en de omzet in Europa en de rest van de wereld te vergroten.