Na eerdere aankondigingen introduceerde Sharp donderdag officieel zijn eerste lichting 3D-televisies. De elektronicafabrikant brengt in oktober twee 3D-modellen op de markt, die volgens Sharp zorgen voor de mooiste 3D-beelden op lcd-tv’s tot nog toe.

Zoals verwacht, worden de twee schermen ondergebracht in de nieuwe LE925-serie. Om het 3D-effect zo indrukwekkend mogelijk te maken, kiest Sharp ervoor om de schermformaten pas bij 46 inch te laten beginnen. Naast een 46-inch model komt Sharp in oktober ook met de 60-inch Aquos LC-60LE925.

Beide tv’s zijn uitgerust met Sharps Quattron-technologie, waarbij een vierde kleur pixel (geel) voor mooiere en helderdere beelden moet zorgen dan bij tv’s met de standaard drie kleuren pixels. Naast 3D-bronnen als Blu-ray en bepaalde games, kan de tv ook 2D-beelden in 3D weergeven, dankzij een ingebouwde omzetchip. Ook bij Sharps 3D-tv’s moeten gebruikers een actieve-sluiterbril dragen, om het ruimtelijke effect te kunnen ervaren.

De twee led-televisies beschikken elk over 200Hz beeldverversing, om 3D-beelden vloeiend over te kunnen brengen. Het ontwerp lijkt sterk op dat van de Quattron-televisies die Sharp dit voorjaar op de markt bracht. De 46-inch LC-46LE925 krijgt een adviesprijs van 2499 euro, terwijl zijn grotere broer 3999 euro zal gaan kosten.