SEOUL - Samsung denkt dit jaar veel meer smartphones te verkopen dan eerder verwacht. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant rekent er nu op tot 25 miljoen 'slimme' telefoons van de hand te doen. Eerder zei het bedrijf een verkoop van 18 miljoen te verwachten.

Dat meldden Zuid-Koreaanse kranten op basis van uitspraken van een Samsung-woordvoerder op de elektronicabeurs IFA in Berlijn.

Het optimisme van Samsung is deels gebaseerd op de populariteit van het jongste smartphone-model van het bedrijf, de Galaxy S, die een directe concurrent is van Apple's iPhone.

Galaxy S

De Galaxy S werd in juni gelanceerd en er zijn nu al meer dan 3 miljoen stuks van verkocht. ''De Galaxy S overtreft zeker onze verwachtingen'', aldus Samsung.

Eerder deze week maakten analisten bekend dat de goede verkoop van de Galaxy S tekenend is voor de opkomst van Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Een aantal analisten verwachten dat Android wereldwijd een leidend marktaandeel zal hebben in 2011.

Overigens is Samsung een relatief kleine speler op de markt voor smartphones. Het concern heeft een marktaandeel van nog geen 5 procent en loopt ver achter op Nokia, Research in Motion (BlackBerry) en Apple (iPhone).