Speedlink kondigde woensdag zijn eigen versie van Apples Magic Mouse aan. Deze Cue Wireless Multitouch Mouse heeft net als Apples muis een aanraakgevoelige bovenkant, maar is in dit geval specifiek ontwikkeld voor Windows-pc’s.

Speedlinks draadloze aanraakmuis – die door de fabrikant van computeraccessoires ook wel kortweg de ‘Cue’ wordt genoemd – moet het mogelijk maken om Windows-computers te bedienen met muisaanrakingen. Zo kunnen computeraars tussen foto’s bladeren door horizontaal over de muis te vegen, terwijl ze met verticale veegbewegingen door documenten en browsers scrollen.

Net als Speedlinks voorbeeld – de Magic Mouse van Apple – kunnen er verschillende commando’s worden gegeven door één of twee vingers te gebruiken. De Cue wordt met een usb-dongle geleverd, zodat hij draadloos kan communiceren met de pc. De muis komt in november op de markt. Hij zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren en moet rond de 40 euro gaan kosten.

Naast de draadloze Cue kondigde Speedlink woensdag ook enkele andere muizen aan. Zo brengt het bedrijf drie muizen uit in de nieuwe Bluetrace-serie, waarbij een speciale blauwe laser voor extra precisie moet zorgen.

Deze muizen – die uitkomen in twee draadloze varianten en één met kabel – komen in oktober in de winkels te liggen, voor prijzen die variëren van 15 (bedraad), 20 (draadloos met usb-dongle) en 30 euro (Bluetooth). Ook komt Speedlink in oktober met een muis voor gamers, die een schappelijk prijskaartje van 20 euro krijgt omgehangen.